sâmbătă, 17 septembrie 2011

Clafoutis cu zmeura


Face parte din categoria retetelor ce detin un raport imbatabil calitate/efort de preparare. Adica se face repede si iese foarte buna. :)
Are o textura foarte interesanta, cum sa zic eu ca sa sune mai pompos asa: pufoasa si onctuoasa in acelasi timp.:))

Nu trebuie neaparat zmeura, merge si cu mure, afine, visine, cirese, etc etc.
Eu am folosit zmeura pentru ca asta aveam in frigider, simplu.

M-am insipirat de aici, dupa ceva cautari.

Ingrediente:
- 400g zmeura
- 4 oua
- 175g zahar
- 150g smantana dulce (asa zisa smantana de gatit, se gaseste la cutiute la super-market)
- 150g lapte
- 70g faina
- 1/2 pastaie vanilie (miezul, evident)

Cat timp preperam aluatul ungem o tava cu unt si incalzim cuptorul la 200 grade.
Separam albusurile si le batem spuma.
Adaugam treptat zaharul iar apoi galbenusurile. Urmeaza smantana si laptele si in final faina si vanilia.
Ar trebui sa obtinem un aluat destul de lichid, similar cu cel de clatite.

Adaugam zmeura in tava, turnam aluatul peste si dam la cuptor pentru aprox 30 min. Dupa 30 min puteti verifica daca s-a copt bine folosind o scobitoare, daca infigeti si scobitoarea ramane curata, aia e.


Calda e de vis, daca ar fi fost dupa mine as fi mancat jumatate de tava atunci pe loc. Totusi ora tarzie m-a facut sa ma rezum la doar doua felii (mai maricele asa, totusi). :)

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu